Paikallinen elämäntahti ja sen hitaus verrattuna länsimaiden hektisyyteen tulee tuskin kenellekään paikalliseen kulttuuriin vähääkään perehtyneenä yllätyksenä. Kärsivällisyyttä ja pitkäpinnaisuutta tarvitaan ja paljon.

Tämä tulee ilmi myös tapaamisia sovittaessa ja kun sovittuna ajankohtana odottaa paikallista kaveria saapuvaksi. Jos esim. sovitaan että kaveri tulee käymään kello kuudelta illalla, hän saattaa ilmestyä mihin aikaan tahansa  kello 17-20 välillä. Sama pätee myös työpaikalla. Paikalliset ilmestyvätS tapaamisiin tuntejakin sen jälkeen mitä on sovittu tai vaihtoehtoisesti jopa eivät ollenkaan. Asiaan löytyy tietysti monta pitävääkin selitystä, kuten julkisten kulkuvalineiden aikatauluttomuus.

Tapa millä paikalliset sitten ilmoittavat myöhästymisestään tai tulostaan aiheutti alussa hiukan hämmennystä..Kaverin soittaessa ja kertoessa, että `I’m coming now` tarkoittaa että kaveri on nyt melkeinpä valmis lähtöön ( esim.kodistaan) ja voit mahdollisesti nähdä hänet jo seuraavan puolen tunnin aikana, riippuen paikan a ja b etäisyydestä, luonnollisesti.

`I’m coming now now` toisaalta tarkoittaa sitä, että kaverin täytyy luultavasti tehdä vielä lukuisia muita asioita ennen kuin ehtii luoksesi ja hän luultavasti ilmestyy paikalle siinä tunnin parin päästä. Ilmaisuja kuten ´tunti´, ´puolituntia´ tai ´vartti´ ei myöskään juuri käytetä. Jos paikalliselta kaverilta yrittää kysyä onko hän valmis hakemaan sinut autollaan puolen tunnin päästä, siihen vastaus voi kuulua kyllä, mutta siitä huolimatta paikalle ilmestytään vasta tunnin päästä. Olenkin lopettanut tarkempien aikamääreiden käytön etenkin kysymyksissä ja hyväksynyt sen, että kyllä se kaveri sieltä joskus ilmestyy ja sillä välin voi sitten tehdä muita hommia. Asiasta voi tietysti yrittää mainita sekä kertoa että meillä päin on tapana tulla sovittuna ajankohtana, mutta kokemuksen rintaäänellä voisin todeta, ettei asiat sen keskustelun jälkeen paljoakaan muutu

Mielekäs puhelinkeskustelu paikallisen kaverin kanssa voi mennä esim. näin:( soitto hetkellä olen odotellut kaveria saapuvaksi jo ainakin tunnin)

Minä: ” Hi, so are you coming to pick me up?”

Kaveri: ”Yes, sorry, i´m coming just now, go to the gate when I ring you”

”Ok, so you mean you are coming now?”

”No, not now, now now, i ring you,  just be ready”

”Ok....” (alistunut syvä huokaus)